Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny ph.d.-studerende ved Ny Testamente

Mit navn er Jóannes Purkhús, og jeg er fra Klaksvík på Færøerne. Jeg startede den 1. februar 2018 som ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet i Ny Testamente med professor Eve-Marie Becker som hovedvejleder og lektor Jan Dietrich som bivejleder. Jeg har studeret teologi ved Aarhus Universitet fra 2008 til 2014. I 2014 blev jeg kandidat i teologi fra Aarhus Universitet.

 

Siden den 1. mai 2015 har jeg været ansat som sognepræst på Viðareiði, den nordligste bygd og pastorat på Færøerne. I denne forbindelse er der lavet en samarbejdsaftale mellem Aarhus Universitet og Den færøske folkekirke (Føroya Stiftsstjórn), der strækker sig fra 1. februar 2018 til 31. januar 2024. Jeg er således ansat hos Den færøske folkekirke og eksternt ansat som ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet. I mit tilfælde kommer forskningen og præstegerningen således til at gå hånd i hånd.

 

Siden jeg startede som studerende på Aarhus Universitet i 2008, har haft stor interesse for den nytestamentlige forskning. Jeg vil i mit ph.d.-projekt beskæftige mig med Paulus’ anvendelse af begrebet doulos. Jeg vil undersøge, hvilken funktion det har i de paulinske breve. Jeg vil således undersøge de ekklesiologiske, etiske og kristologiske implikationer ved doulos. Ligeledes vil jeg beskæftige mig med doulos’ traditionshistorie, forskningshistorie, ideologikritik og koncept-analyse i min forskning. Jeg vil primært beskæftige mig med de paulinske breve, men min analyse vil også omfatte andre tekster i Ny Testamente, samt at jeg også vil inddrage De apostoliske fædre i min analyse.

Oops, an error occurred! Code: 20220808113308df190570